A víg özvegy

2012. február 7., kedd
Sziasztok! Most, hogy a Napfény városában is térdig ér a hó, gondoltam itt az ideje visszarepülni kicsit a szegedi nyárba. Ha már nyár és Szeged, akkor természetesen szabadtéri. De kezdjük az elején. Tavaly Barbitól azt az ajándékot kaptam a születésnapomra, hogy befizetett Dusha Béla bácsi fotótanfolyamára. A tanfolyamon többek között lehetőségünk volt részt venni a szabadtéri próbáin is, így felejthetetlen élményeket szereztünk valódi színpadi fotózásban. Mondanom sem kell, hogy új kihívásokkal találkoztunk, de nagyon sokat lehetett tanulni ezeken az estéken. A következő bejegyzésekben a próbákon készült képekből szeretnék egy válogatást mutatni Nektek.
A szezon második előadása Lehár Ferenc egyik legnépszerűbb operettje, A víg özvegy volt, amiről azt olvastam, hogy a legenda szerint a bécsi ősbemutató, 1905. december 30. óta nincs olyan este, hogy valahol a világon ne játszanák A víg özvegyet. Magyarországon első alkalommal Budapesten a Magyar Színházban mutatták be, 1906. november 27-én. Hollywoodban négy filmváltozatot forgattak a műből és játszották már New Yorkban a Metropolitanban  is.
Szegeden, Kozma Péter rendezésében a következő szereposztásban került színpadra 2011. nyarán: Glavari Hanna gazdag özvegy: Herczenik Anna, Gróf Danilovič Danilo, követségi titkár: Kálmán Péter, Báró Zéta Mirko, nagykövet: Haumann Péter, Valencienne, a felesége:Keszei Bori, Camille De Rosillon, francia attasé: Boncsér Gergely, Nyegus: Bajor Imre, Sebastian Cascade, diplomata:Vida Péter , Raoul Saint Brioche, diplomata:Mészáros István, Kromov, politikai tanácsos:Szacsvay László, Olga, a felesége:Molnár Piroska, Bogdanovics, konzul:Földes Tamás, Sylviane, a felesége: Csákányi Eszter, Prisics, katonai attasé: Gárday Gábor, Praskovia, a felesége:Hernádi Judit.




0 megjegyzés: